piątek, 3 stycznia 2014

Ekspresowy kurczak z papryką


Jamie Oliver proponuje dania w 15 i 30 min (najlepsze są te z kuchni azjatyckiej:)...zainspirowana postanowiłam przygotować ekspresowego kurczaka... przepis ten jest połączeniem przekąski przygotowanej przez hiszpańską koleżankę i braku pomysłu na obiad :). Cristina paprykę podaje jako oddzielne danie/tapas, również na zimno. Proste i bardzo dobre. Smakuje nawet najbardziej wybrednym podniebieniom...

Składniki

pierś z kurczaka
papryka
miód
olej
masło
sól i pieprz


Paprykę kroimy w paseczki. Dusimy na odrobinie oleju z masłem, do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem, na koniec duszenia dodajemy miód. Piersi kurczaka, lekko rozbijamy, dzielimy na mniejsze porcje, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy/grilujemy na złoty kolor. na koniec łączymy paprykę i kurczaka.
Całość podajemy z ryżem, ziemniakami, tortillą hiszpańską...

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz