Jamie Oliver proponuje dania w 15 i 30 min (najlepsze są te z kuchni azjatyckiej:)...zainspirowana postanowiłam przygotować ekspresowego kurczaka... przepis ten jest połączeniem przekąski
przygotowanej przez hiszpańską koleżankę i braku pomysłu na obiad :). Cristina paprykę podaje jako oddzielne danie/tapas, również na zimno. Proste i bardzo dobre. Smakuje nawet
najbardziej wybrednym podniebieniom...
pierś z kurczaka
papryka
miód
olej
masło
sól i pieprz
Paprykę kroimy w paseczki. Dusimy na
odrobinie oleju z masłem, do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem, na koniec
duszenia dodajemy miód. Piersi kurczaka, lekko rozbijamy, dzielimy na mniejsze
porcje, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy/grilujemy na złoty kolor. na koniec łączymy
paprykę i kurczaka.
Całość podajemy z ryżem, ziemniakami,
tortillą hiszpańską...
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz