Coleslaw to
klasyka każdego grilla, tylko nie u nas ..w mojej rodzinie podstawowa sałatka
na letnie biesiadowanie, na świeżym powietrzu, to ta typu greckiego:
pomidory, świeży ogórek, papryka, oliwki i ser feta....Dziś postanowiłam
przedstawić coś innego, równie pysznego i pasującego do wszelkich pieczonych
mięs...serwuję również ją, jako surówkę do obiadu, kiedy podaję kurczaka
z piekarnika ...
Składniki
1 średnia główka
kapusty białej
4 marchewki
1 zielona papryka
2/3 szklanki
majonezu
2/3 szklanki
jogurtu greckiego
kilka kropel sosu
tabasco
sól, pieprz
Warzywa myjemy.
Kapustę i marchew szatkujemy. Paprykę kroimy w słupki. Aby przygotować sos
łączymy majonez, jogurt, sól, pieprz oraz tabasco - ilość wg uznania, ja wolę
bardziej ostry.
W dużej misce
mieszamy warzywa z sosem. Sałatka może być przygotowana kilka dni
wcześniej.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz