Kruszon
(idąc za Wikipedią)
to po prostu koktajl alkoholowy. Mój sposób przyrządzania, oczywiście, pochodzi z
zamierzchłych czasów, z r. 1975* ....idealny na przyjęcie...prosty w
wykonaniu....
Składniki:
6-8
pomarańczy
3
łyżki cukru pudru
4 łyżki cukru kryształ
2
butelki wina białego (wytrawne lub półwytrawne)
butelka
szampana, wina musującego lub wody sodowej
Pomarańcze
parzymy, opłukujemy. Ocieramy skórkę pomarańczową z dwóch owoców, dodajemy do cukru zwykłego, żeby lepiej się połączyło, skrapiamy kilkoma kroplami zimnej wody.
Pomarańcze kroimy w plasterki, przesypujemy cukrem pudrem, w dużej, szklanej misie.
Odstawiamy na min 2h. Tuż przed podaniem, wlewamy wino, szampana oraz cukier
wraz ze skórką. Całość lekko mieszamy i natychmiast podajemy.
Smacznego!
* „domowe
ciasta i desery” Janina Dmochowska-Górksa, Wydawnictwo Warta, 1975r.
Инстраграмм являться самой популярной площадкой для продвижения своего бизнеса. Но, как показывает практика, люди гораздо чаще подписываются на профили в каких уже достаточное количество подписчиков. Если заниматься продвижение своими силами, потратить на это вы можете очень множество времени, поэтому еще лучше обратиться к спецам из Krutiminst.ru по ссылке https://www.speedrun.com/user/krutiminst4
OdpowiedzUsuń