Biała kiełbasa
wzbudza wiele emocji: jedni się zajadają, inni nienawidzą. Lubię
okazjonalnie, pieczoną, najlepsza robi Halinka - oczywiście :)...ale ponieważ nie
chce zdradzić swojego sekretu, to rozpoczęłam poszukiwania i oto trafiłam tutaj ...zdecydowanie to moje smaki i
połączenia...polecam...
Składniki
biała, surowa
kiełbasa
1-2 łyżki
oleju
2-3 jabłka
garść żurawiny
cebula
2 łyżki musztardy
pieprz
kilka gałązek
rozmarynu świeżego lub łyżeczka suszonego
Kiełbasę
nakłuwamy, jabłka kroimy w kostkę, cebulę w piórka. W naczyniu żaroodpornym mieszamy: jabłka, żurawinę oraz cebulę oraz musztardę, olej, pieprz
i rozmaryn. Na tak przygotowany spód wykładamy kiełbasę.
Pieczemy ok. 40 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz