czwartek, 17 kwietnia 2014

Pieczona biała kiełbasa


Biała kiełbasa wzbudza wiele emocji: jedni się zajadają, inni nienawidzą. Lubię okazjonalnie, pieczoną, najlepsza robi Halinka - oczywiście :)...ale ponieważ nie chce zdradzić swojego sekretu, to rozpoczęłam poszukiwania i oto trafiłam tutaj ...zdecydowanie to moje smaki i połączenia...polecam...



Składniki


biała, surowa kiełbasa 

1-2 łyżki oleju 

2-3 jabłka

garść żurawiny

cebula 

2 łyżki musztardy

pieprz

kilka gałązek rozmarynu świeżego  lub łyżeczka  suszonego 



Kiełbasę nakłuwamy, jabłka kroimy w kostkę, cebulę w piórka. W naczyniu żaroodpornym mieszamy: jabłka, żurawinę oraz cebulę oraz musztardę, olej, pieprz i rozmaryn. Na tak przygotowany spód wykładamy kiełbasę. Pieczemy ok. 40 min. 



Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz