wtorek, 1 kwietnia 2014

Makaron z roladkami z pesto

Proste, ekspresowe i efektowne danie....

Składniki

pierś  z indyka
suszone pomidory
pesto bazyliowe
sól pieprz


Sos

cebula
czosnek
puszka pomidorów
cukier brązowy
sol
pieprz
oregano suszone
 makaron
parmezan

Pierś dzielimy na porcje, rozbijamy mięso, oprószamy solą i pieprzem. Na foli spożywczej, wykładamy plaster indyka, który smarujemy pesto, następnie kładziemy jeden pomidor suszony. Całość zawijamy, formułując "kiełbaski" z foli. Tak postępujemy z każdym kawałkiem. Tak przygotowane roladki gotujemy we wrzątku ok. 20 - 30 min. 
Na patelni podsmażamy cebulę do miękkości posypując jedną łyżeczką brązowego cukru. Po ok. 1 min dodajemy pomidory, rozgnieciony czosnek. Sos gotujemy ok. 15-20 min, doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Ugotowane roladki odwijamy z foli kroimy na plastry. Podjemy na makaronie z sosem, oprószone parmezanem.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz