Proste, ekspresowe
i efektowne danie....
Składniki
pierś z
indyka
suszone pomidory
pesto bazyliowe
sól pieprz
Sos
cebula
czosnek
puszka pomidorów
cukier brązowy
sol
pieprz
oregano suszone
makaron
parmezan
Pierś dzielimy na
porcje, rozbijamy mięso, oprószamy solą i pieprzem. Na foli spożywczej,
wykładamy plaster indyka, który smarujemy pesto, następnie kładziemy jeden
pomidor suszony. Całość zawijamy, formułując "kiełbaski" z foli. Tak
postępujemy z każdym kawałkiem. Tak przygotowane roladki gotujemy we wrzątku ok.
20 - 30 min.
Na patelni
podsmażamy cebulę do miękkości posypując jedną łyżeczką brązowego cukru. Po ok.
1 min dodajemy pomidory, rozgnieciony czosnek. Sos gotujemy ok. 15-20 min,
doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Ugotowane roladki
odwijamy z foli kroimy na plastry. Podjemy na makaronie z sosem, oprószone parmezanem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz