czwartek, 18 lipca 2013

Sałatka z arbuza


Co tu dużo pisać: arbuz to najlepszy owoc na upały.  Nie musi występować tylko w formie deseru. Moja propozycja to sałatka, która jest fajnym dodatkiem do uczty grillowej lub jako odrębne, samodzielne danie na letnie upały. 

Składniki: 


arbuz, pozbawiony pestek, pokrojony w kostkę
ser feta - pokrojona w kostkę
garść pistacji

Sos

oliwa z oliwek
sok z cytryny
liście mięty 
sól, pieprz

Na duży talerz wykładamy pokrojonego arbuza, potem fetę, na koniec  pistacje. Wstawiamy do lodówki. Miętę ucieramy, dodajemy oliwę, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem chwilę przed podaniem. 

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Sałatka prezentuje się pysznie, też taką robię, tylko zamiast fety dodaję ser bałkański(np.z lidla), jest mniej słony:)

    OdpowiedzUsuń