środa, 2 stycznia 2013

Roladki ...


Ostatnio roluję :), więc przyszedł czas na drób z farszem orzechowym...


Składniki:

dwie piersi kurczaka lub jedna pierś indyka
100g sera parmezan lub manchego
Pół szklanki orzechów włoskich
Łyżka masła
Sól, pieprz, łyżeczka octu winnego
szynka parmeńska (opcjonalnie)


Orzechy, masło, ser bledndujemy na gładka masę, dodajemy przyprawy. Mięso myjemy, osuszamy, przecinamy na pół i rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na rozbite mięso wykładamy farsz i zawijamy w roladę. Roladki z kurczaka można dodatkowo owinąć szynką parmeńską. Tak przygotowanego kurczaka owijamy w folię aluminiową. Pieczemy ok. 45-60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. 
Równie dobre na ciepło jak i na zimno. 

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz