Kto nie lubi
makaronu? no kto? :) a to danie, nie dość, że pyszne, to jest do
przygotowania w okamgnieniu :)
Składniki:
cebula
2 ząbki
czosnku
olej orzechowy
(może być zwykły )
250g pieczarek
250g świeżego
szpinaku
200g serka
topionego (ziołowy, śmietankowy, paprykowy)
2 łyżki serka
mascarpone lub śmietany
sól, pieprz
makaron
tagliatelle
posiekane orzechy
nerkowca (w wersji de luxe orzeszki pinii lub pistacje)
parmezan i bazylia
Czosnek kroimy w
plasterki. Cebulę i pieczarki kroimy w piórka. Czosnek wrzucamy na olej i
podsmażamy ok. minutę, dodajemy cebulę . Następnie wrzucamy pieczarki, które
dusimy ok. 5 min. Po tym czasie wrzucamy szpinak, a po ok. 3 min, serki. Całość
doprawiamy sola i pieprzem. Ugotowany makaron dodajemy do sosu. Układamy na
talerzach, posypując orzechami, serem i bazylią.
Smacznego!
zielony makaron to najlepszy makaron! :)
OdpowiedzUsuńten jest moim ulubionym :)
OdpowiedzUsuń