środa, 6 marca 2013

Polędwiczki wg Natalii...

Rok temu, w nowym miejscu pracy, utworzył się samozwańczy "kącik kulinarny". Gdzie przy porannej kawie z Basią, Natalią i Magdą wymieniałyśmy  się przepisami...dziś po naszej ekipie kucharskiej (ach te awanse i dzieci :) zostało wspomnienie i kilka dobrych przepisów...poniżej najłatwiejszy sposób na polędwiczki zdradzony przez Natalię...

Składniki

polędwiczka wieprzowa
dwie łyżki mąki
sól, pieprz
cebula
szklanka rosołu (może być z kostki)

Mięso kroimy w plastry. Doprawiamy sola i pieprzem. Rozgrzewamy patelnię, każdy plaster mięsa obtaczamy w mące i obsmażamy chwilę z dwóch stron. Polędwiczki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięso wykładamy pokrojona w piórka cebulę. całość zalewamy rosołem, tak aby przykrył mięso i cebule. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok 40-60 min. Aż mięso będzie miękkie.

Smacznego!
 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz