Pamiętam czasy, kiedy nie było w sklepie
czekolady, nie mówiąc o niezliczonych jej rodzajach...Był na to sposób –
czekolada domowa, której smak zawsze przypomina mi dzieciństwo… Miałam nawet
specjalna foremkę w tabliczkę....
Przepis znaleziony tutaj
0,5 kostki masła
0,5 kostki margaryny
2 szklanki cukru
4 łyżki ciemnego kakao
0,5 szklanki wody
3,5szkl.mleka w proszku
wafle
Masło, margarynę, cukier, kakao, wodę
zagotowujemy. Następnie dodajemy mleko w proszku. Cały czas mieszamy, aby nie
powstały grudki. Wylewamy na blaszkę wyłożoną waflami. Przykrywamy druga porcją
wafli. Wstawiamy do lodówki, aby stężała. Kroimy w kwadraciki lub paseczki.
Smacznego!
Moja mama robi inaczej bo bez mleka w proszku i wody..co nie zmienia faktu ze Twoja tez jest smaczna ;D
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda, zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńja bym dodał jeszcze pokrojone bakalie i orzechy włoskie
OdpowiedzUsuń