Proste i szybkie,
jak to muffiny....mieszamy, wlewamy do formy 20 min i gotowe... do
dzieła!
Składniki
300 g mąki
2 łyżeczki proszku
do pieczenia
1 jajko
150 g cukru
1 łyżeczka esencji
waniliowej
225 mil mleka
50 g masła
stopionego i wystudzonego
100g brzoskwiń
świeżych lub z puszki, pokrojonych w kostkę
125 g białej
czekolady, posiekanej w małe kawałeczki
Mąkę, proszek
mieszamy. W drugiej misce ucieramy jajka z cukrem, następnie dodajemy wanilię,
mleko oraz masło. Mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi, na koniec
dosypując brzoskwinie i czekoladę, mieszamy. Ciasto rozkładamy do foremki. Pieczemy
ok. 25 min lub dłużej, do tzw. "suchego patyczka" w 160 st
termoobieg.
Smacznego!
i takie przepisy lubię najbardziej - szybkie, proste i mega smaczne :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuń