niedziela, 14 września 2014

Muffiny z białą czekoladą i brzoskwiniami


Proste i szybkie, jak to muffiny....mieszamy, wlewamy do formy 20 min i gotowe... do dzieła! 



Składniki



300 g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 jajko 

150 g cukru 

1 łyżeczka esencji waniliowej

225 mil mleka

50 g masła stopionego i wystudzonego

100g brzoskwiń świeżych lub z puszki, pokrojonych w kostkę 

125 g białej czekolady, posiekanej w małe kawałeczki



Mąkę, proszek mieszamy. W drugiej misce ucieramy jajka z cukrem, następnie dodajemy wanilię, mleko oraz masło. Mieszamy. Mokre składniki łączymy  z suchymi, na koniec dosypując brzoskwinie i czekoladę, mieszamy.  Ciasto rozkładamy do foremki. Pieczemy ok. 25 min lub dłużej, do tzw. "suchego patyczka" w 160 st termoobieg. 



Smacznego!








Ciasta bez miksera

2 komentarze: