I po
wakacjach....wróciłam z wojaży....na przywitanie i miłe spotkanie, w babskim
gronie, wspominanie i plotkowanie, zabrałam malutkie ciasteczka, u mnie w
formie babeczek...idealne do mocnej kawy, delikatne, niezbyt słodkie,
rozpływające się w ustach...Kto spróbuje ten będzie wypiekał często... dodatkowo:
szybkie i tanie ;-)
Składniki
40 g gorzkiej
czekolady
75 g miękkiego
masła
50 g mielonych
migdałów
125 g cukru
pudru
40 g mąki
pszennej
4 białka
Na parze topimy
czekoladę z masłem. Do ostudzonej masy dodajemy migdały, cukier oraz mąkę.
Całość mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Łączymy delikatnie z ciastem.
Tak przygotowane, rozkładamy do foremek, korzystałam z foremki sylikonowej,
wyszło ok. 30 mini babeczek. Pieczemy ok. 10-15 min w 160 st. termoobieg.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz